Februari Scheepsmakkers

Datum: 
01/03/2020 (All day)

1 februari: Winterwandeling van 15 (!) uur tot 18 uur @FRAC

Vandaag is het weer eens tijd voor onze jaarlijkse winterwandeling! Een winterwandeling is toch niet zonder lichtjes? Daarom gaan wij vandaag zotte dingen knutselen waarmee onze winterwandeling supergezellig wordt! Vergeet zeker geen confituurpotje of chocopotje, want daarmee gaan wij knutselen!
Ouders zijn welkom om 17 uur om samen met hun kind mee te wandelen.
Na de winterwandeling trakteert het OZEE op heerlijke pannenkoeken! Als je van die heerlijke pannenkoeken dorst hebt gekregen, kan je de loodsen nog steunen, want zij voorzien chocomelk en jenever aan democratische prijzen!

8 februari: Stadsspel van 14 uur tot 17 uur @FRAC

Sommige van de scheepsmakkers zijn van Turnhout, andere weer van Vosselaar, Lichtaart of van dat schoon gehucht Zevendonk. Vandaag gaan we checken of iedereen onze prachtige stad kent of niet! We spelen een onvergetelijk stadsspel waar iedereen zeker bij moet zijn! We spreken wel af op het FRAC, want daar zal alles beginnen.

15 februari: Leidingswissel van 14 uur tot 17 uur @FRAC

Jammer genoeg moeten we vandaag onze allerliefste makkertjes achterlaten. Er zal andere leiding van verschillende takken voor jullie een mega graaf spel maken! Je moet niet wenen, volgende week is de leukste makkerleiding weer terug!

22 februari: Verkleedactiviteit van 14 uur tot 17 uur @FRAC

Vandaag staat alles in het teken van peace, chill, relax en flowerpower. Omdat vandaag onze liefste tweedejaars op weekend vertrekken en bij hen alles rond het thema hippies draait, krijgt u hier nog even een korte definitie van hippies, zodat jullie je zeker niet kunnen vergissen: De hippiebeweging ontstond omdat de jeugd begon na te denken over de sociale waarden van die tijd, die aanleiding gaven tot een nieuwe tegencultuur die vrede, liefde en vrijheid eiste in een wereld waarin wapens en geld een leidende rol speelden. Hoewel de hippiebeweging niet langer dezelfde kracht heeft als in die jaren, heeft ze vandaag nog steeds aanhangers.
Vandaag gaan wij ons aansluiten bij deze subgroep en gaan ook wij een spel rond de hippies spelen. Vergeet zeker geen verkleedkleren aan te doen! Dan zal het een onvergetelijke activiteit worden.

29 februari: Stadsspel van 14 uur tot 17 uur @Futur

Vandaag spreken we af aan de Futur aan de Warande, want daar gaat onze spectaculaire scoutsfuif door! Wij gaan niet helpen om alles klaar te zetten voor ’s avonds, want dat is saai en wij zijn leuk! Daarom staat er voor jullie weer een mega cool spel op het programma door heel de stad Turnhout, wat een feest! Na de activiteit houdt niemand jullie tegen om eens een dansje te placeren op onze hele toffe kinderfuif! Wij hopen dat jullie hier ook met velen van de partij zijn zodat we met de groep uit de bol kunnen gaan!
 

Contactpersoon van de maand: Kato Verachtert (0477 65 33 82)