Jaarthema

Dromenland in zicht

Scouts en gidsen, speelse duivers en dappere dromers. Dit jaar varen we mee op een fantastisch inlevingsschip, op zoek naar ons eigen dromenland.

Zorgeloos op verkenning naar het magische gouden randje van scouting.

Creativiteit en fantasie zijn onmisbaar voor elke scout of gids. Dankzij je verbeelding kan je alle kanten uit. Soms is het parcours dat je aflegt spannend, maar dankzij je fantasie beleef je de mooiste avonturen.

Dromen

Wanneer je fantaseert over de toekomst, smeed je plannen voor later. Laat je dromen geen dromen blijven, maar breng ze tot leven!

Fantasie

Fantasie is de kers op onze scoutstaart. Het maakt alles net een tikkeltje leuker. Een tof thema en wat extra gek doen? Graag!

Spelen

Creativiteit helpt je vooruit! Ook bij spelletjes of diverse activiteiten kan je het leuker of makkelijker maken door je fantasie te gebruiken. Bewandel je eigen pad.

Verhalen

Een goed verhaal verandert een tocht in een avontuur. Met een extra dosis fantasie beleef je veel meer. We vertellen niet enkel verhalen, we creëren ze!

Scouts en gidsen blikken vooruit: er is DROMENLAND IN ZICHT!

Meer weten over het jaarthema? Alle info vind je hier: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/blog/dromenland-zicht