Nieuw: Akazee-tak

Beste ouders, leden en sympathisanten

Wij kondigen u met veel trots onze nieuwe taak aan: de enige echte Akazeetak

Deze splinternieuwe Akazee-tak wordt opgestart voor kinderen van 6 tot 12 jaar (geboortejaar 2010-2015) met een mentale en/of fysieke beperking. Als lid van Akazee ga je samen met de leiding op ontdekking in en op het water! Daarnaast spelen we ook traditionele scoutsspelletjes op het land, waarin iedereen zich helemaal kan uitleven. Om de twee weken zal deze Akazee-tak samen komen van 14u tot 17u om uitdagende activiteiten aan te gaan. Bij deze activiteiten staat avontuur en plezier centraal. 

Net zoals alle andere takken gaan wij ook samen op kamp in juli. Er staan diverse activiteiten ingepland die zeker voor optimaal amusement zullen zorgen, denk maar aan roeien en echte bosspellen. Wat is er dan anders dan bij een reguliere tak? Bij Akazee zal er meer ingezet worden op scouting op maat van het lid. Concreet wil dit zeggen dat er meer leiding zal zijn per aantal kinderen om zo een meer persoonlijke begeleiding aan te bieden. Ook zal deze tak extra inspelen op contactmomenten met de ouders. Wij streven ernaar om voor elke Akazeelid een persoonlijk gesprek te hebben waarin we zowel de zorgnoden als de kwaliteiten van het lid kunnen bespreken. Op deze manier kunnen we de activiteiten zo aanpassen dat er voor elk lid uitdaging en plezier in zit. 

Wij hopen voor de opstart een infomoment te kunnen voorzien waarin de geïntereseerden kinderen kunnen proeven van een scoutsactiviteit. Tijdens dit infomoment zouden we ook een infosessie voorzien voor ouders waarin er ruimte is voor vragen en opmerkingen. Helaas kunnen wij door covid-19 dit moment nog niet plannen. Indien wij meer nieuws hebben hierover, communiceren wij dit zo snel mogelijk.

Op 4 september 2021 start de Akazeetak op samen met de andere takken voor een spetterend nieuw scoutsjaar. Vanaf deze datum zal de tak om de twee weken samenkomen. Heeft u interesse om uw kind in te schrijven voor deze tak? Stuur dan zeker een mailtje naar akazee@zeescoutstoxandria.be of bel naar 0491592683. Zo kunnen wij tijdens de leidingsverdeling inschatten hoeveel leiding deze nieuwe tak nodig zal hebben. Ook vragen, opmerkingen, bedenkingen... zijn welkom op dit mailadres. 

Worden jullie nu al razend enthousiast? De leiding is er al helemaal klaar voor!

NIEUWS van 01/06 

Speciaal voor onze potentiële leden en hun ouders organiseren wij een info-avond op zaterdag 26/06 om 19u. Tijdens deze avond kom je te weten wat de Akazee tak allemaal gaat doen en hoe we deze fantastische tak gaan begeleiden. Ook gaat er een vragenmomentje zijn waar je terecht kan met alle vragen/bedenkingen/opmerkingen en meer. Maar het belangrijkste is dat we op een fijne manier in real-life kunnen kennis maken en jullie onze lokalen kunnen eens laten zien. Het is dus dé moment om te kijken of Akazee iets voor jou is.
Aangezien er nog steeds coronamaatregelen gelden vragen je wel om enkele maatregelen in acht te nemen:
-Stuur een mailtje naar akazee@zeescoutstoxandria.be om je in te schrijven voor deze info-avond. In deze mail beschrijft u best met hoeveel personen u gaat komen. beperkt dit tot het absolute minimum. de info-avond mag namelijk maar met maximaal 10 personen doorgaan. Bij meer interesse voorzien wij een tweede info-avond om 20u.
-Vanaf 12 jaar vragen wij u om een mondmasker te dragen.
-Bij aankomst vragen wij u de handen te ontsmetten.
- Heeft iemand die meekomt symptomen? Stuur ons dan een mailtje en dan proberen wij een nieuw gepersonaliseerd moment af te spreken.
- Probeer 1,5 afstand te houden van elkaar.