Nieuw: Akazee-tak

Beste ouders, leden en sympathisanten

Wij kondigen u met veel trots onze nieuwe taak aan: de enige echte Akazeetak

Deze splinternieuwe Akazee-tak wordt opgestart voor kinderen van 6 tot 12 jaar (geboortejaar 2010-2015) met een mentale en/of fysieke beperking. Als lid van Akazee ga je samen met de leiding op ontdekking in en op het water! Daarnaast spelen we ook traditionele scoutsspelletjes op het land, waarin iedereen zich helemaal kan uitleven. Om de twee weken zal deze Akazee-tak samen komen van 14u tot 17u om uitdagende activiteiten aan te gaan. Bij deze activiteiten staat avontuur en plezier centraal. Op zaterdag 4 september start onze eerste activiteit om 14u aan onze lokalen.

Net zoals alle andere takken gaan wij ook samen op kamp in juli. Er staan diverse activiteiten ingepland die zeker voor optimaal amusement zullen zorgen, denk maar aan roeien en echte bosspellen. Wat is er dan anders dan bij een reguliere tak? Bij Akazee zal er meer ingezet worden op scouting op maat van het lid. Concreet wil dit zeggen dat er meer leiding zal zijn per aantal kinderen om zo een meer persoonlijke begeleiding aan te bieden. Ook zal deze tak extra inspelen op contactmomenten met de ouders. Wij streven ernaar om voor elke Akazeelid een persoonlijk gesprek te hebben waarin we zowel de zorgnoden als de kwaliteiten van het lid kunnen bespreken. Op deze manier kunnen we de activiteiten zo aanpassen dat er voor elk lid uitdaging en plezier in zit. Het is niet nodig om te kunnen zwemmen om deel te nemen aan onze activiteiten. Tijdens het roeien maken wij gebruiken van reddingsvesten en tijdens het zwemmen voorzien wij voldoende toezicht en ondiepe baden om ook niet-zwemmers te animeren.

Op 4 september 2021 start de Akazeetak op samen met de andere takken voor een spetterend nieuw scoutsjaar. Vanaf deze datum zal de tak om de twee weken samenkomen. Heeft u interesse om uw kind in te schrijven voor deze tak? Stuur dan zeker een mailtje naar akazee@zeescoutstoxandria.be of bel naar 0491592683. Zo kunnen wij tijdens de leidingsverdeling inschatten hoeveel leiding deze nieuwe tak nodig zal hebben. Ook vragen, opmerkingen, bedenkingen... zijn welkom op dit mailadres. Je kan 3 keer proberen voordat je kind zich moet inschrijven voor onze groep;

Worden jullie nu al razend enthousiast? De leiding is er al helemaal klaar voor!

NIEUWS van 15/09

Met pijn in het hart moeten we aankondigen dat er momenteel een ledenstop is bij Akazee. Wij willen de 17 kinderen die momenteel komen proberen de juiste zorg en tijd te geven en daarom hebben we deze moeilijke knoop moeten doorhakken. Elk kind dat tot nu toe heeft geprobeerd of waarvan de ouders hebben gemaild, is momenteel dus nog steeds welkom.
Ken of heb je een kind dat graag zou willen starten bij Akazee maar nog niks heeft laten weten? Stuur ons dan zeker een mailtje (op akazee@zeescoutstoxandria.be )! Vanaf vandaag starten we met een wachtlijst en wie eerst aanmeldt, staat natuurlijk eerst op deze lijst.
Nogmaals bedankt aan iedereen die het mee mogelijk heeft gemaakt om zo veel kinderen te bereiken!